Cum ne organizam mai bine? – Alertele din programul SAGA

Pe fondul aglomerarii activitatilor si a termenelor limita pentru diverse declaratii, rapoarte etc, este absolut uman sa uitam anumite lucruri.

Uitarea in sine produce uneori amenzi, cum ar fi cele pentru nedepunerea la timp a declaratiilor fiscale.

Departe de a fi cel mai bun sistem de remindere, SAGA ne propune un sistem pentru generarea unor alerte care sa ne aduca aminte de anumite activitati. Nu stiu cat de multi stiu de acest sistem, poate utilizati deja un alt sistem mai performant, cu atat mai bine. Dar daca tot ati platit licenta de SAGA, as zice ca nu strica sa aruncati o privire si asupra a ce ofera programul si la acest capitol.

Din meniul Ajutor, Selectam „Memento”

In fereastra nou deschisa putem configura fie alerte personalizate de noi, fie putem pleca de la alerte predefinite, legate de anumite termene de raportare pentru anumite declaratii pe care SAGA deja le stie.

Mai jos am introdus o alerta care sa imi aduca aminte cu 3 zile inainte de data de 25 din luna curenta sa actualizez lista de tarife pentru clientii mei.

La fel putem configura si alertele predefinite, in care am bifat, de exemplu, sa fiu avertizat cu 5 zile inainte de termenul final de depunere a declaratiei 394 sau cu 10 zile inainte de depunerea bilantului.

Printre alertele predefinite, SAGA poate genera alerte in raport cu scadenta unor facturi de intrare sau iesire, in mod automat.

Alertele sunt vizibile la pornirea SAGA, prin click pe link-ul alerte din partea dreapta a ferestrei SAGA

Pe masura ce pregatim activitatile respective putem marca fie „pregatit”, fie „rezolvat”. Activitatile „rezolvate” nu vor mai aparea in alerte.

Mai multe exercitii practice poti invata la Workshop-ul de SAGA desfasurat in Bucuresti si in tara.

Detalii aici https://www.scoaladecontabili.ro/workshop-saga-intensiv/

Sau poti alege cursuri complete de contabilitate, autorizate ANC, detalii aici: https://www.scoaladecontabili.ro/contabilitate-metoda-usoara/